Τουρισμός ώρα ΜΗΔΕΝ

Με δεδομένο ότι η ζημιά που έχει γίνει στον τουρισμό από την κρίση του κορωνοϊού είναι ανυπολόγιστη αυτή την στιγμή, με κίνδυνο ένας από τους πιο πολύτιμους στυλοβάτες της οικονομίας, αν όχι ο πιο σημαντικός, να μην λειτουργήσει καθόλου φέτος. Με πλήρη επίγνωση της άμεσης ανάγκης για  σχεδιασμό και στήριξη όχι μόνο για την  επιβίωση των επιχειρήσεων μικρών ή μεγάλων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και για την δύσκολη επαναφορά της επόμενης μέρα, μένουμε έκπληκτοι με την ολιγωρία τόσο της κυβέρνηση όσο και της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα αυτό.

Η αγωνία των ανθρώπων που ασχολούνται τόσο άμεσα όσο και έμμεσα με τον τουρισμό κορυφώνεται όσο τα μέτρα για τον ιό δεν χαλαρώνουν και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε επιχειρήσεις και ταξιδιώτες. Από την άλλη η Κυβέρνηση μιλά μόνο για ανακουφιστικά προσωρινά και χωρίς σχέδιο μέτρα και η Περιφέρεια σιωπά.

Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την οικονομική κρίση που θα επακολουθήσει της ακινησίας λόγω της πανδημίας είναι να βοηθηθούν πραγματικά οικονομικά οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν με σειρά συνετών και ουσιαστικών μέτρων έτσι ώστε να κρατήσουν και τους εργαζόμενους τους με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και συγχρόνως να χρησιμοποιήσουμε το «νεκρό» αυτό διάστημα για στρατηγικό σχεδιασμό, νέες ιδέες και καλές πρακτικές, εκσυγχρονισμό μονάδων, σύγχρονο σχέδιο προβολής, εκπαίδευση.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα τόσο για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και εργαζόμενων προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όσο διαρκέσει η κρίση (τουλάχιστον το 2020 αλλά και το 2021) που περιλαμβάνουν και δράσεις  για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και των τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο. Θέλει πολύ και επίπονη δουλειά όμως κάθε ώρα που περνά είναι πολύτιμη και δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη ένα απόλυτα συγκεκριμένο, ουσιαστικό και ξεκάθαρο  τουριστικό σχέδιο ανάπτυξης για την επόμενη μέρα και όχι μόνο. Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι ακριβώς να συντονίσει τον σχεδιασμό αυτό και να βοηθήσει στην υλοποίηση του και η ώρα για να το κάνει είναι χθες.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε την πίεση με όλες μας τις δυνάμεις τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς την Κυβέρνηση με κάθε τρόπο προς τον σκοπό αυτό. Το Β. Αιγαίο έχει ανάγκη από όλους μας. Για το σκοπό αυτό θα καταθέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας και θα ανοίξουμε με δική μας πρωτοβουλία έναν διάλογο γύρω από τον τουρισμό με όλους τους φορείς που μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν.

Ένας πάει γρήγορα, πολλοί μαζί πάμε πιο μακριά.

Σχετικά με Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου →