ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Καλογήρου και Μουτζούρης άφησαν έργο 1,5 εκ ευρώ χρηματοδοτημένο απ το 2017 να χαθεί.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!Αυτό προκύπτει απ την «απάντησή» που λάβαμε στην ερώτησή μας για το θέμα της ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του έργου στο Νοσοκομείο Λήμνου προϋπολογισμού 1.472.000 που είχε ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό το 2017 και είναι ακόμα εγγεγραμμένο στο Τεχνικό μας πρόγραμμα. Βάζουμε σε εισαγωγικά την λέξη απάντηση γιατί δεν πρόκειται για απάντηση αλλά για παράθεση στοιχείων από τις υπηρεσίες .

Στο χτεσινό ( 10.3.21) Περιφερειακό Συμβούλιο, που όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν παρόντες, θέσαμε πάλι το θέμα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ΜΗ απάντηση:

1.-Τι έκανε η Περ. Αρχή Καλογήρου απ τον Ιούλιο του 2018 που υπογράφηκε η Προγρ. Σύμβαση και ιδιαίτερα από τις 8/1/19 που στάλθηκαν απ την Τεχνική Υπηρεσία της Λήμνου τα τεύχη Δημοπράτησης , μέχρι τον Αύγουστο 2019 που τελέιωσε η θητεία της?

2.- Με ποιους από το Νοσοκομείο Λήμνου συζητούσε η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη για την μεταφορά του έργου απ το Ειδικό Αναπτυξιακό στο Ε.Π Βόρειο Αιγαίο  απ τα τέλη του 2019 αφού η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε ‘’ξεχάσει ‘’ να τοποθετήσει Διοίκηση στο Νοσοκομείο Λήμνου . Χαρακτηριστικές είναι οι ερωτήσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννη Μπουρνού το φθινόπωρο του 2019 αλλά και στις 4/6/2020 για την ανάγκη ορισμού Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Λήμνου. Αποτέλεσμα όλων ήταν ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου να ενημερωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Γ.Σπιλάνη και τη Συμπαράταξη Πολιτών και όχι από τους λαλίστατους κατά τα άλλα θεσμικούς φορείς. 

3. Με ποιο τρόπο η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι από 18/3/20 έγιναν γνωστά από την ΕΥΔΕΠ προς τις υπηρεσίες τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ΕΠ Βόρειο Αιγαίο και μέχρι τις 15/9/- που έληξε και η τελευταία παράταση για την ένταξη του έργου-, δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα το έργο να μην ενταχθεί στο  Επιχειρησιακό πρόγραμμα και να χάσει τη χρηματοδότηση απ το Ειδικό Αναπτυξιακό?

Καμία απάντηση από καμία πλευρά και πάλι. Καμία αιτιολόγηση δεν βρέθηκε απ τα χείλη της κ .Καλογήρου τότε Περιφερειάρχη, του κ Βαλσαμίδη τότε Αντιπεριφερειάρχη Έργων, του Επάρχου Λήμνου, των Περιφερειακών Συμβούλων του νησιού που είχαν κάθε λόγο να παρακολουθούν την εξέλιξή του έργου.

Καμία αυτοκριτική ή ανάληψη Πολιτικής ευθύνης απ την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, ούτε καν μια απεύθυνση προς τους πολίτες της Λήμνου πως θα αναζητηθεί λύση, τρόπος χρηματοδότηση από άλλη πηγή προκειμένου το έργο να γίνει.

Καμία έκφραση συγνώμης προς τη Λημνιακή κοινωνία για το 1,5 εκατομμύριο που χάθηκε απ την οικονομική ζωή ενός μικρού νησιού. Μόνο λάκτισμα της μπάλας στις πλάτες των υπαλλήλων της Περιφέρειας  ή και προς το’’ ακέφαλο’’ Νοσοκομείο Λήμνου, με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ, την κρίσιμη περίοδο

Αποτέλεσμα: ένα έργο υψηλής αναγκαιότητας και προτεραιότητας για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας Υγείας στους κατοίκους της Λήμνου και του Αη Στράτη αλλά και προς τους επισκέπτες του νησιού μένει στα χαρτιά λόγω εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας των νησιών μας. Κατά τα άλλα, αφθονούν τα δελτία τύπου που δείχνουν το ενδιαφέρον για τους ακρίτες που φυλάσσουν Θερμοπύλες. Υποκρισία χωρίς όρια.

Σχετικά με Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου →