Ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το κτίριο του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Σάμου,

Στην συζήτηση που έγινε στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο για την συστέγαση του Πειραματικού Ινστιτούτου Μακροζωίας και Πρόληψης των Νοσημάτων του Γήρατος στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου έγινε αναφορά στο κτίριο του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Σάμου που βρίσκεται στην Αγία Ειρήνη Βαθέως, ιδιοκτησία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που είχε παραχωρηθεί για χρήση από το 2016 στο προειρημένο Ινστιτούτο. Και υποστηρίξατε ότι η κατάσταση του κτιρίου αυτού ήταν η αιτία που αναζητήσατε νέα στέγη για το Ινστιτούτο.

Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, που επί μακράν σειράν ετών στέγαζε Υπηρεσίες της Νομαρχίας και τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, βρίσκεται σε περίοπτη θέση και εντός οικοπέδου δέκα περίπου στρεμμάτων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου κατόρθωσε να το εγγράψει στην ιδιοκτησία της παρά τις πείσμονες αντιρρήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το 2010 μάλιστα, τελευταίο έτος της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, συντάχθηκε από την οικεία  Δ.Τ.Υ. και μελέτη επισκευής του, προϋπολογισμού  περί τις 250.000 Ευρώ. Όπως ήδη αναφέραμε το 2016, επί Περιφερειακής Αρχής της κ. Καλογήρου, το κτίριο αυτό παραχωρήθηκε, κατά χρήση, στο Ινστιτούτο, όμως, όπως μας ενημερώσατε, ελλείψει χρημάτων, δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα.       

Στο ΠΣ χαρακτηρίσατε το κτίριο αυτό ως αχούρι. Άραγε δεν φταίει κανείς για τη κατάσταση αυτή; Κε Αντιπεριφερειάρχα ήσασταν μέλος της περιφερειακής αρχής Καλογήρου τα προηγούμενα 5 χρόνια και είστε σήμερα 1,5 χρόνο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης. Αν γνωρίζατε ότι το κτίριο ήταν τότε που παραχωρήθηκε σε κακή κατάσταση γιατί ψηφίσατε τη παραχώρηση του; Και τι κάνετε ως μέλος της περιφερειακής παράταξης για να διορθωθεί η κατάσταση;

Και το κυριότερο: τι προτίθεται να πράξει η Περιφερειακή Αρχή για να το διασώσει και να το αξιοποιήσει για τις ανάγκες της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Αναμένουμε απαντήσεις και κυρίως δράσεις και μάλιστα γρήγορες πριν το Κ.Ε.Γ.Ε. απαξιωθεί πλήρως ή καταρρεύσει.

Άλλωστε, κατά πληροφορίες μας, κάποιοι χώροι του εν λόγω κτιρίου εξακολουθούν ως  πιστοποιημένοι να στηρίζουν  την λειτουργία του Κ.Α.Ε.Ε.Κ. της Αντιπεριφέρειας  Σάμου (του πρώην Νομαρχιακού Κ.Ε.Κ. δηλαδή του Κέντρου Επαγγελματικής  Κατάρτισης του Νομού  Σάμου και νυν Αναπτυξιακής Εταιρίας της Π.Ε. Σάμου.}

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ   

 22/3/2021    

Σχετικά με Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου →