Δήλωση Γ.Σπιλάνη για επίσκεψη και δηλώσεις κ.Μουτζούρη σε Δρακαίους και Καλλιθέα Δ.Σάμου

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βρέθηκα ξανά στην Σάμο και ενημερώθηκα για όλα τα υπο εξέλιξη έργα ενώ πραγματοποίησα συναντήσεις με φορείς και συλλόγους του νησιού λαμβάνοντας σοβαρά τις επισημάνσεις τους για τις ανάγκες του τόπου. Ήταν για εμένα μεγάλη χαρά να επισκεφτώ τους Δρακαίους και την Καλλιθέα, δυο απομακρυσμένα χωριά που έχουν την ανάγκη της πολιτείας για να μην ερημώσουν. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε όπως μου είπαν οι κάτοικοι ότι πρώτη φορά Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τα δύο αυτά χωριά. Βούληση της Περιφερειακής Αρχής είναι η ίση αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση όλων των περιοχών. Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη θα προβούμε σε ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Σύντομα θα βρίσκομαι πάλι στην Σάμο.»

Ο κ.Περιφερειάρχης επισκεπτόμενος Καλλιθέα και Δρακαίους μίλησε ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι για να μην ερημώσουν τα χωριά. Δεν του περνά σε καμία περίπτωση από το μυαλό του ότι αυτό αποτελεί τμήμα της πολιτείας και ότι η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για να φτιάξει το σχέδιο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνουμε να υπάρξουν 4 προτεραιότητες:

  • συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών του Κέρκη ώστε να έχει μεγαλύτερη και οργανωμένη επισκεψιμότητα η περιοχή
  • ανάδειξη του ταρσανά του Αγ. Ισιδώρου μέσα σε ένα δίκτυο σημείων ενδιαφέροντος για τη ναυπηγική τέχνη και το ναυτικό επάγγελμα στη Σάμο (πχ. σε συνδιασμό με το μουσείο στο Ηραίο) και στο Β.Αιγαίο.
  • τη δημιουργία προβλήτας στον Αγ. Ισίδωρο που θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα της περιοχής αλλά και την άμεση σύνδεση της με το Καρλόβασι με το πλοίο της άγονης γραμμής Φούρνοι-Καρλόβασι.
  • την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στον Κέρκη και δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης του δάσους.

Σχετικά με Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου →