Δηλώνει «παρών» στις περιφερειακές εκλογές ο Γιάννης Σπιλάνης

Όπως ανάφερε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, η παράταξη απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη, ωστόσο πρόσθεσε υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης με άτομα που έχουν ως βάση τους την κοινή λογική

 Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/6/2022

Δηλώνει «παρών» στις περιφερειακές εκλογές ο Γιάννης Σπιλάνης

Την πρόθεσή του να είναι παρών για τρίτη συνεχόμενη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσα από την  παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιάννης Σπιλάνης.

Aναφερόμενος στη δραστηριότητα της παράταξής του o κ.Σπιλάνης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι συνεχώς τα στελέχη της ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας και την ανάπτυξή τους και δέχονται αιτήματα για ανάδειξη θεμάτων ακόμη και από μέλη του συνδυασμού της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως αναφέρει η Συμπαράταξη Πολιτών είναι μια ζωντανή ενεργή παράταξη με προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα νησιά μας, οι οποίες όπως είπε, δεν είναι ανεφάρμοστες αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να υλοποιηθούν.

«Θα ήταν άδικο λοιπόν μια παράταξη όπως η δική μας, όπου γίνεται συστηματική δουλειά να μην είναι παρούσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Προσωπικά είμαι στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2014 ως επικεφαλής παράταξης, τότε χωρίς να έχω λάβει κάποια ιδιαίτερη πολιτική στήριξη και στη συνέχεια με τη σύμπραξη τριών συνδυασμών γεννήθηκε η «Συμπαράταξη Πολιτών».

Η παράταξή μας πλέον μπορεί να διευρυνθεί με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ως βάση τους την κοινή λογική. Δυστυχώς αυτά που ζούμε δεν έχουν καμία απολύτως λογική».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη ο Γιάννης Σπιλάνης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι και αυτός όπως άλλωστε και ο Κώστας Μουτζούρης κατάγεται μεν από τη Λέσβο, δεν έζησε όμως ποτέ στα νησιά μας για να γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και τις πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Σπιλάνης στο πλαίσιο της συνέντευξής του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι με τη μορφή που έχει η σημερινή παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία όπως σημείωσε έχει πολλούς μεγάλους παίκτες και φθηνούς εξωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, πλέον είναι δύσκολο για το Βόρειο Αιγαίο με τις παρωχημένες στρατηγικές προβολής που ακολουθούνται να μπούνε στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας.

«Όταν το Νότιο Αιγαίο, δηλαδή οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καθιερώθηκαν σε όλο τον κόσμο ως τουριστικοί προορισμοί, δεν υπήρχαν στην ουσία χώρες ικανές να ανταγωνιστούν. Η Ρόδος, η Μύκονος, η Κρήτη και η Κέρκυρα είναι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί εδώ και 100 χρόνια, ακόμη και προβλήματα να υπάρχουν εκεί, είναι τόσο προβεβλημένοι και ακόμη συνεχίζουν να προβάλλονται που το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί απέναντί τους.

Γενικά οι ανταγωνιστές μας αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου όσο οι λεγόμενοι φθηνοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής, που ανοίγουν σεζόν το Μάιο μήνα με 100 ευρώ το τουριστικό πακέτο.

Δυστυχώς με τις πολιτικές των δημοσίων σχέσεων, των καλλιστείων σκύλων και των κακής ποιότητας ντοκιμαντέρ που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, δεν μπορείς να προσελκύσεις τουρίστες. Με διαφήμιση και συνεντεύξεις στα πρωινάδικα των καναλιών προσελκύεις μόνο Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιλέξουν τόσο εύκολα έναν προορισμό όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Σχετικά με Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Συμπαράταξη Πολιτών του Β. Αιγαίου →