Το σχέδιό μας

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τα νησιά του Β. Αιγαίου στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ξέρει ότι το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο βρίσκεται στη συνεργασία και στην σύμπραξη της περιφέρειας, των δήμων, του επιχειρηματικού κόσμου, της επιστημονικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας των ΠΟΛΙΤΩΝ του Βορείου Αιγαίου.
Το Βόρειο Αιγαίο χρειάζεται την πείρα των παλιών και τις φρέσκες ιδέες των νέων για να πάει μπροστά!
Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάθε πολίτης είναι δύναμη!
Στόχος μας καμιά φωνή, καμιά ιδέα, καμία ευκαιρία να μην πάει χαμένη.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει ένα  μοντέρνο, καινοτόμο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που:

  • θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τον σημαντικό πολιτισμό, την υπέροχη φύση και την πλούσια παραγωγική παράδοση των νησιών μας παράγοντας ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία ενσωματώνοντας παλαιές και νέες γνώσεις. Μια ανάπτυξη που θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες και  τα εργαλεία που μας δίνει η νέα γνώση και η τεχνολογία.
  • θα διαχειρίζεται με σύνεση τους μοναδικούς αλλά περιορισμένους και ευαίσθητους φυσικούς πόρους της σε μια λογική να μετατρέψει τα νησιά σε πράσινους τόπους
  • θα προσφέρει σε κατοίκους και επιχειρήσεις υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος ανάλογες αυτών της ηπειρωτικής χώρας δημιουργώντας μια υψηλή ελκυστικότητα.
    Στόχος μας το Βόρειο Αιγαίο να κινηθεί δυναμικά προς το αύριο και να ανατρέψουμε τη φθίνουσα πορεία, κόντρα στις συνήθεις κοντόφθαλμες πρακτικές που δίνουν προτεραιότητα στα προσωπικά συμφέροντα έναντι του κοινωνικού συμφέροντοςΣτη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ γνωρίζει ότι το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκεται στη ποιότητα

  • ποιότητα στη παραγωγή, που θα ανεβάσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, φέρνοντας μεγαλύτερα εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας.
  • ποιότητα στη ζωή, που θα αναδείξει τα νησιά μας σε τόπους που αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί, κάνοντας τα ελκυστικά. Φέρνοντας πίσω τους νέους μας, που είναι η δύναμη του αύριο, για να κτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Στόχος μας η ποιότητα να γίνει συνώνυμο του Βορείου Αιγαίου.

​Καλούμε όλους τους πολίτες να μοιραστούν μαζί μας το όραμα για ένα δυναμικό Βόρειο Αιγαίο και να δουλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτό.